Uzaktan eğitim modeli ile birçok insan artık oturduğu mekandan eğitimini rahatlıkla alabiliyor. Online Education Databese (http://oedb.org/library/beginning-online-learning/skip-the-tuition:-100-free-podcasts-from-the-best-colleges-in-the-world) tarafından yapılan çalışmada 100 adet bedava üniversite podcast hizmetini ayrı ayrı ülkelerin en iyilerinden seçilmiş olarak bulabiliyoruz.
Proje kapsamında, Stanford, UC Berkeley, MIT, Duke, Harvard, Queen’s University, UCLA, University of California, San Francisco School of Medicine, University of Glasgow, Yale ve daha başka üniversiteden tam 100 bölüm ele alınmış. /Yüce Zerey
Tavsiye Et
İş veya okul ortamları için hazırlamış olduğumuz dokümanların boyutları gün geçtikçe büyüyor. Dokümanların boyutları büyüdükçe; ödevleri, projeleri, teklifleri, sunumları mail ile göndermekte sıkıntı yaşıyoruz. Send Space (http://www.sendspace.com) sayesinde 300 MB’a kadar dokümanlarınızı kolaylıkla gönderebiliyorsunuz. Send Space ana sayfasına göndermek istediğiniz dokümanı yüklüyorsunuz. Dokümanı göndermek istediğiniz kişinin mail adresini yazıyorsunuz ve Send Space sizin yerinize dokümanın linkini arkadaşınıza gönderiyor. Arkadaşınız da linke tıklayarak yüklemiş olduğunuz dokümanı indiriyor. /Yüce Zerey
Tavsiye Et
Ofcom’un yayınladığı raporda geleceğin wireless (kablosuz) teknolojisi inceleniyor.
Vücut içi Wireless
Vücut içerisine yerleştirilecek olan wireless, verici yaşamsal belirtileri kontrol ederek, bu sonuçları belirli merkezlere iletecek. Vücuttaki şekerin seviyesinde belirlenen standartlar dışında bir değişim olursa doktora sinyal vererek o an ki durumumuzu bildirecek.
Taşınabilir Besin Memnuniyet Tarayıcısı
Tam olarak ismi belli olmasa da yine wireless aracılığıyla marketlerden alacağımız besinler hakkında hızlı ve kolay bir şekilde bilgi almamızı sağlayacak olan teknoloji... Taşınabilir kumanda sayesinde ürünün kimler tarafından ambalajlandığına da ulaşabileceğiz.
E-taşıt Sistemleri
Özellikle şehiriçi taşımacılıkta kullanılacak olan bu sistem, otobüsün o an nerede olduğunu Bluetooth’u olan bir telefon üzerinden size sunacak. Kaç dakika sonra hangi durakta olacağını size bildirecek ve hatta araca yerleştirilen kamera aracılığıyla bineceğiniz otobüsün yoğunluk durumunu sizlere sunacak. Siz de dakikalarca bu otobüs nerde kaldı derdinden kurtulabileceksiniz. /Yüce Zerey
Tavsiye Et
Dijital dünyanın bir bireyi olmak için bizlere pasaport imkanı veren internet, hayatımıza 1993 yılında girdi. 90’ların sonundan itibaren de internet, küresel olarak dünya gündeminde önemli bir yer teşkil etmeye başladı. Internet dünyasında balon bir finansal yapı oluştu, bu finansal yapı ve medya birbirini karşılıklı olarak şişirdi ve sonunda balonlar bir bir patlamaya başladı. Ayakta durabilecek gücü olan firmalar kaldı, diğerleri ise balon parçaları ile birlikte sağa sola savruldular. Günümüze geldiğimizde ise “Yeni bir balon mu şişiyor? Yeni dalgada kurulan şirketler de iflas edebilir mi? İş dünyasına ve sosyal hayata dair etkileri ne olur?” şeklinde sorular üretiliyor.
comScore Networks’ün kurucusu ve başkanı Gian Fulgoni’nin günümüz internet dünyasına dair vermiş olduğu istatistikler, büyüme söylemini destekler nitelikte gözüküyor. comScore’un istatistiklerine bakacak olursak, dünyada en fazla internet kullanıcısının bulunduğu ülke 160 milyon kişiyle ABD. Çin ise 87 milyon kişiyle dünyada en fazla internet kullanıcısına sahip ikinci ülke unvanını alıyor. Bu rakamın 25 milyonlar civarında olduğu Türkiye ise dünyada internet kullanıcı sayısında 16. sırada yer alıyor.
Sonuç olarak internet kullanımının artışı gelişmekte olan ülkelere yayıldıkça, yenilikçi uygulamalar ve iş modelleri gün yüzüne çıkmaya başlıyor.
2004 yılında O’Reilly ve MediaLive International tarafından organize edilen ve internet dünyasının başını çeken önemli şirketlerin de katıldığı konferansta internetin geleceği masaya yatırıldı ve varılan ortak görüşte son yıllarda yaşanan gelişmeler ve trendlere bir tanım arandı. Yapılan toplantıların sonunda ise ortaya yeni bir kavram atıldı: “Web 2.0”. Tim O’Reill, Web 2.0’ı şöyle tanımlıyor: “Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır. Bu kurallar arasında en önemlisi şudur: Ağ etkilerini daha çok insanın kullanabilmesi için programlar kurmak.”
Web 1.0 deneyimleri sayesinde Web 2.0 işleyişini belirliyorlar ve Web 3.0’a hazırlanıyorlar.
Dijital dünyaya seyahat için bize pasaport imkanı sağlayan Web 1.0’dan sonra oturma ve çalışma vizelerini Web 2.0 sağlıyor.
Web 2.0’ın ne olduğu ya da ne olmadığına dair derin tartışmalar özellikle küresel zeminde devam ediyor. Ancak Web 2.0 teknolojisinin sosyal yaşamda, internet alışkanlıklarında ve dolayısıyla ekonomide bir dönüşüm oluşturduğu aşikâr. /Yüce Zerey
Tavsiye Et